Spokoju, radości i miłości życzy STOWARZYSZENIE MAKI

życzenia 2016

Spotkanie Opłatkowe Stowarzyszenia MAKI

Wigilia 2016Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas dzielenia się radością i wspólnego kolędowania. Kierując się tą myślą Stowarzyszenie MAKI w dniu 13 grudnia br. zorganizowało uroczyste spotkanie opłatkowe. Wszyscy wnieśli swój ogromny wkład w to, aby spotkanie wigilijne było niezwykłe i uroczyste.

Przy pięknie przygotowanym stole zasiedli zaproszeni goście, członkowie Stowarzyszenia MAKI, uczestnicy oraz pracownicy Środowiskowego Domu Samopomocy "Dom Tęcza".

W trakcie powitania wszystkich zaproszonych gości p. Prezes Renata Szarzyńska podziękowała za przygotowanie naszej wigilii oraz za całoroczną ciężką pracę z drugim człowiekiem.

Zanim połamano się opłatkiem, uczestnicy naszej placówki przedstawili artystyczny program świąteczny, przygotowany pod okiem p. Sonii Wróblewskiej, występujący wprowadzili nas w uroczystą i podniosłą atmosferę świąteczną.

Następnie wszyscy przełamali się opłatkiem, po poczęstunku przyszła Mikołajka, którą była p. Prezes i rozdała każdemu podopiecznemu Stowarzyszenia upominki. Spotkanie było dla nas wszystkich niezapomnianą chwilą, a tym samym namiastkom zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia.

Zapraszamy do sklepów PSS Społem oraz sklepów Biedronka w Gnieźnie

zbiórka 2016