Pracownia gosp.domowego

Pracownia gospodarstwa domowego

Pracownia gospodarstwa domowego jest jedną z czterech, w których organizowana jest terapia zajęciowa. Uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy "Dom Tęcza" systematycznie w codziennej pracy terapeutycznej poznają i rozwijają swoje umiejętności praktyczne i społeczne. Najczęściej jest to: trening budżetowy, trening porządkowy, zajęcia kulinarne, między innymi: przygotowanie potraw, spożywanie posiłków, utrzymanie estetyki stołu, a także nauka prawidłowej obsługi sprzętu AGD i przyborów kuchennych z zachowaniem zasad BHP, wpojenie zasad utrzymania czystości, łącznie z zajęciami porządkowymi na terenie całego Domu Środowiskowego. Ponadto w trakcie zajęć w pracowni wprowadzane są elementy zielarstwa.

Nasze dzieła nie tylko kusząco wyglądają, ale również są bardzo smaczne.

Więcej zdjęć zobaczysz w GALERII

Kalendarz wydarzeń

luty 2019
P W Ś C Pt S N