Dnia 28.02.2017r. czyli w tegoroczne Ostatki, wybraliśmy się do Klubu NEST, aby razem z naszymi kolegami i koleżankami z Trzemeszna zagrać w kręgle. Mimo towarzyskiego charakteru spotkania, rywalizacja była bardzo zacięta, każdy chciał zdobyć jak największą ilość punktów. Jak się okazało, niektórzy z nas po raz pierwszy mieli okazję spróbować swoich sił w zbijaniu kręgli, a mimo to nie ustępowali doświadczonym graczom. Dziękujemy naszym gościom za przyjazd, bo jak zawsze bawiliśmy się z Wami rewelacyjnie.
Chcesz zobaczyć więcej, przejdź do GALERII
„Miłość to nie pluszowy miś, ani kwiaty..." myślą przewodnią naszej imprezy były słowa popularnej piosenki zespołu Happysad, to ona właśnie podsumowała, rozpoczynającą zabawę pantomimę naszych kolegów – Amandy i Arka, w zwięzły sposób pokazującą prawdziwy sens miłości. Aktywnie przygotowywaliśmy się do naszej imprezy m.in. uczestnicząc w treningu budżetowym, przeprowadzonym przez p. Agnieszkę Zakrzewską i p. Anetę Mężyńską-Malinger. Zaprosiliśmy gości z zaprzyjaźnionych placówek, którym z całego serca dziękujemy za wspólną zabawę. Muzykę i liczne atrakcje zapewnił nam, najlepszy dj - Dj Larry. Przygotowaliśmy tematyczne przekąski oraz konkursy. Życzymy wszystkim dużo miłości i do zobaczenia.
Chcesz zobaczyć więcej, przejdź do GALERII
Dnia 20.02.2017r. w Środowiskowym Domu Samopomocy „Dom Tęcza" odbyły się warsztaty zdrowego żywienia pt." „Kulinarnie - razem, coś na zdrowo i kolorowo". Celem zajęć było pokazanie dorosłym osobom niepełnosprawnym i ich rodzinom zdrowego stylu życia i odżywiania. W dobie dbania o zdrowie postrzeganego jako dobrostan bio-psych-społeczny poprzez tego rodzaju zajęcia osoby niepełnosprawne mogą nauczyć się tak jak inni członkowie społeczeństwa żyć zdrowo, ponieważ mają do tego prawo.
Wydarzenie to miało charakter prozdrowotny, ale też integracyjny. W warsztatach wzięły udział dorosłe osoby z niepełnosprawnością intelektualną wraz ze swoimi rodzicami.
W trakcie warsztatów przygotowane zostały zdrowe sałatki z takich składników jak świeże warzywa i owoce, brązowy ryż i razowy makaron, jogurt naturalny, bakalie. Praca odbywała się w czterech grupach i każda z grup wykonała swoją sałatkę. W trakcie można było obliczyć sobie BMI (Body Mas Index) wskaźnik prawidłowej masy ciała oraz zmierzyć ciśnienie krwi. Kolejnym elementem spotkania był aktywny przerywnik w postaci wspólnego wzięcia udziału w Zumbie. Po tak aktywnym dniu wszyscy uczestnicy zajęć konsumowali wspólny efekt pracy w postaci pysznych sałatek. Każdy uczestnik otrzymał materiały z zajęć w postaci przepisów oraz poradnika.
Chcesz zobaczyć więcej, przejdź do GALERII
Chcesz pomóc ?
Przekaż nam 1,5 % podatku
KRS 0000312965
lub wpłać pieniądze na konto:
PeKaO S.A. 17 1240 3246 1111 0010 2027 9751