Życzenia Bożonarodzeniowe od Stowarzyszenia MAKI

Życzenia 2019

Spotkanie Opłatkowe w Stowarzyszeniu MAKI

Wigilia 2019Spotkanie opłatkowe stało się okazją do wspólnego przeżywania wyjątkowego nastroju Świąt Bożego Narodzenia. Radosna, życzliwa i rodzinna atmosfera towarzyszyła spotkaniu wigilijnemu. Uroczystość odbyła się 19 grudnia w siedzibie Stowarzyszenia MAKI przy ul. Sikorskiego 12 w Gnieźnie. W bożonarodzeniowy nastrój gości wprowadził występ wokalno-taneczny podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy „Dom Tęcza” prowadzonego przez Stowarzyszenie MAKI. W uroczystości brali udział m.in. Prezydent Miasta Gniezna p. Michał Powałowski, przedstawiciele Urzędu Miasta, Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, Starostwa Powiatowego w Gnieźnie, PCPR-u, Powiatowego Urzędu Pracy, ZUS-u, MOK-u, Gnieźnieńskich Szkół oraz inni zaproszeni goście. Przy wspólnych stołach zasiadło ponad 100 osób. Rolę gospodarza pełniła Prezes Stowarzyszenia, która wszystkim przybyłym złożyła życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Najważniejszą częścią spotkania było podzielenie się opłatkiem – symbolem zgody i pojednania. Nie zabrakło obdarowywania się upominkami przygotowanymi przez Stowarzyszenie MAKI oraz podopiecznych ŚDS „Dom Tęcza”. Przy wigilijnym stole była okazja, by wymienić poglądy, podyskutować o minionym czasie i o nadziejach związanych z nadchodzącym Nowym Rokiem.

IX Mikołajkowy Turniej w Badmintona

Badminton 2019Na IX Mikołajkowy Turniej w Badmintona czekaliśmy cały rok, aż w końcu 4 grudnia spotkaliśmy się na sali sportowej Wielkopolskiego Samorządowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Gnieźnie. Do rywalizacji przystąpiło 8 drużyn:
- ŚDS Trzemeszno
- WTZ Kłecko
- ŚDS Lucynowo
- ŚDS Słowikowo
- ŚDS Gozdowo
- ŚDS Dom Anki
- WTZ Gniezno
- ŚDS Dom Tęcza
Rywalizacja była zacięta, dochodziło do ostrych starć, co świadczy o tym, że każdemu zależało na zwycięstwie. Jednak bezkonkurencyjną drużyną okazała się drużyna gospodarzy z ŚDS Dom Tęcza, na podium stanęła również drużyna z ŚDS Trzemeszno - 2 miejsce oraz drużyna ŚDS Dom Anki - 3 miejsce. Po trzech godzinach sportowych zmagań nadszedł czas na wręczenie pucharów, medali oraz dyplomów. Uroczystego wręczenia dokonała Prezes Stowarzyszenia MAKI p. Renata Szarzyńska oraz kierownik ŚDS "Domu Tęcza" Magdalena Szot. Dziękujemy wszystkim za sportową rywalizację i super atmosferę. Widzimy się za rok.